Why it’s important for women to support each other

Inmiddels is mijn lieve, oude mama naar haar eeuwige bestemming gegaan… Morgen is haar afscheidsdienst in de aula/kapel van de Begraafplaats Westduin (Wijndaelersingel 3-5, Den Haag), om 15.00 uur. Een moment waar ik de korte dienst zal voorgaan om haar een waardig afscheid te geven. Een woord van dank, van haar laatste struggles en keuzes, een woord van bemoediging en hoop, iets van leven en overwinning, van haar laatste reis…

Waarom? Waarom doe ik die moeite? Het is zo makkelijk om niks te doen, om snel weer door te leven. Maar zijn wij geen waarheidsverspreiders, zijn wij geen lichtdragers, zoutverspreiders in deze tijd? Hoe belangrijk is het om als vrouwen onze gaven en inzichten te delen, te gebruiken om anderen te inspireren?

Gebruik je warme, liefdevolle, meelevende en relationele gaven, dames… voor anderen, we hebben dat nodig. Niet met geloof kom je alleen verder, maar ook met warmte, tijd, liefde, luisteren, begrip, wijsheid, bemoediging enzovoort. Wat weerhoudt ons, lieve ladies, om iets te doen? Om je stem te laten horen? Is het onzekerheid? Laten we een keus maken om die te overwinnen!
Omdat je elkaar nodig hebt.
Omdat God wil dat je je gaven inzet om Hem bekend te maken.
Omdat liefde heel en zacht maakt.
Omdat zaaien een oogst geeft.

Lieve ladies… support each other, more than ever!