Uitrusten en relaxen en… maken je sterker

Een vakantie na de Paasdagen hadden we geboekt aan de Cote d’Azur in Zuid-Frankrijk, ‘the place to be’, dachten en hoopten we…

De laatste 3 jaar hadden we vakanties met krukken en rolstoelen, dus we keken ernaar uit om nu echt te kunnen genieten. De dag dat we zouden vertrekken, 1e Paasdag na onze 3 diensten, begon echter geheel anders… Al vroeg kwam er een telefoontje van het verzorgingshuis waar mijn 91-jarige moeder woont. Of we konden komen om afscheid te nemen van haar vanwege benauwdheid door slijm… De hele familie – alle 11 – is langs geweest, erg mooi.

Ik kon gelukkig nog zelfs de laatste dienst precies even meemaken… Ben zeer dankbaar voor alle inzet en creativiteit in City Life Church, dat spreekt van passie en liefde voor Hem!

We stelden ons vertrek een paar dagen uit. Als er meer zorg is en alle hulp, raadden ze ons aan om toch maar even een paar dagen te gaan in plaats van te zitten afwachten. Met vocht kan iemand nog eventueel wekenlang in leven blijven namelijk. Niemand weet het wanneer het einde precies komt, de stap van het aardse naar de eeuwigheid. Zij was er klaar voor en wij hadden alles al tegen elkaar gezegd wat we wilden zeggen…

Het bijzondere is dat er mensen, net als bij mijn vader bijna elf jaar geleden, zich aanboden om te waken. En nog wel uit onder andere Sibculo, de plaats waar ik opgegroeid ben en veel voor gebeden heb toen ik 17 jaar was (oh, oh, bid en vraag lieve mensen, ook als je 17 jaar bent). God hoort en verhoort… ook al is het 40 jaar later!!! (Ja ja, ik ben 57, ha ha!) Ik bad dat er geestvervulde mensen zouden opstaan uit mijn dorp Sibculo en grote dingen zouden doen voor Hem, voor Zijn koninkrijk.

Inmiddels zijn wij aangekomen na een lange dag rijden. In Nederland was het de warmste Pasen ever, hier de natste lijkt het… Tijd dus om veel te appen, alles te regelen en om tot jezelf te komen met Zijn Woord. Want waar je ook bent; Zijn Woord geeft meeleven, troost, raad, wijsheid, visie, kracht. Uitrusten, relaxen EN dát maken je vredevol, dankbaar en geeft hoop en vreugde…

Tegen mam hebben we gezegd: “Als onze hemelse Vader klaar is met de inrichting van je woning, haalt Hij je. Maar misschien zoekt Hij nog wat spulletjes voor je bij Ikea…?.”

Niemand wil iemand missen, maar als je weet dat diegene net iets eerder in de hemel arriveert dan jij… maakt alles anders, maakt het verschil!

Dat is ‘the place to be’!

Gelukkig gaat de zon zo schijnen en kan ik nog met mijn telefoon haar bellen…

(Geschreven op 24-04-2019)