Begrafenis en Moederdag

Afgelopen week was zeer enerverend. Ben twee diensten voorgegaan. De begrafenisdienst van mijn lieve mam.  ‘Making the best of it’. Om haar te eren en waarderen met mooie, veelzeggende foto’s van haar liefde voor mij en haar kleinkinderen. Mooie luistermuziek over de eeuwigheid. Een kapel met veel glas gehuurd op de mooie Westduinse begraafplaats, drie minuten rijden van ons nieuwe huis.

Wat is dan hemel een grote troost, dat je elkaar daar weerziet zonder pijn en verdriet! Ook haar kamer leegruimen, haar ‘huiskamer’ op de afdeling vaarwel zeggen en alle verzorgers bedanken. Uitzoeken, opruimen, foto’s bekijken…

Dan kwam Moederdag… een dag met gemengde gevoelens. Dankbaarheid om zo lang een moeder gehad te hebben. Gemis en leegte. En Zijn Woord voorbereiden wat uitnodigt voor meer. Wees trouwens altijd hongerig naar meer, hè? Let op de kleine details van je leven. Wat je eet is heel belangrijk. Genoeg slaap ook. Rustpunten nemen overdag ook. Al is het maar een paar minute wandelen, relaxen, staren… Zodat je je goed voelt. Zodat je stress aan kan. Zodat je krachtig bent en gezond blijft. En door de dalen heen kan wandelen.

Lees je kind(eren) vanaf heel jong lekker voor uit Zijn Woord ’s ochtends. Er zijn zulke leuke kinderbijbels tegenwoordig! ’s Avonds voordat ze gaan slapen ook bijvoorbeeld. Laat zelf zien aan je kinderen dat je je bijbel leest. Prijs Hem en wees Hem dankbaar voor elke dag en laat dat merken aan de volgende generatie.

Help anderen. Wees eerst goed voor jezelf, dan je partner en kinderen en dan pas anderen, oké? Sta weer op als je gefaald hebt. Begin opnieuw na een fout en leer ervan en deel je leven met je kids zodat zij dat ook leren doen. Vergeef, laat los en hoe het goede… Stijg en doe alles vanuit Zijn vrede. Blijf leren en heb een positieve sfeer om je heen. Hou van wat je doet. Heb goddelijke doelen en dromen, doe alles als voor Hem… je beloning zal groot zijn. Zelfs van een begrafenis en een Moederdag zonder moeder kun je iets kostbaars maken met eeuwigheidswaarde!!!