Spreekt God echt?

Begin van deze maand is het 26 jaar geleden dat onze dochter geboren werd, in Leerdam. Ons huis aan de Oranje Nassaulaan met aan het einde van onze straat een haventje waar we ons bootje hadden liggen. Aan de Linge, ooit de schoonste rivier van Nederland.

Op de 8e dag na de geboorte van Lydia deelde Erald z’n hart dat hij toch echt voelde dat we moesten verhuizen naar Den Haag… “Oh nee, dus toch… we wonen hier zo leuk, op loopafstand van het centrum, het is een mooi stadje en mijn ouders zijn nog geen jaar geleden hierheen verhuisd om op onze eventuele kinderen te passen. Net nieuwe vriendschappen… en ook hele leuke…” Ik wilde het wel heel zeker weten dat het Zijn leiding was om eventueel naar Den Haag te gaan verhuizen. Samen baden we voor een teken… dat we mensen uit Den Haag zouden ontmoeten! Ik zei meteen ja, want die waren we nog nooit in ons leven tegengekomen.

4 dagen later in de kerk in Schelluinen draaiden voor ons onbekende mensen zich om, om ons een hand te geven. En waar kwamen ze vandaan? Uit Den Haag… ik was het hele gebed al bijna weer vergeten… echt een schok… En na een dagje piekeren en peinzen wilde ik een 2e bevestiging van God om zeker te weten dat het geen toeval was geweest.

Hij is zo goed… 5 maanden gingen voorbij… nu dacht ik wel elke dag… “Heer, wilt U ons in Den Haag hebben?” Via de ‘Blije Doos’ kregen we korting op een vakantiepark bij de grens van Luxemburg. Daar zaten we een dag in de stromende regen. We zagen in Vianden een overdekt terras met nog meer toeristen. We vonden nog een laatste tafeltje om Lydia haar fruithapje te geven. Tot onze verbazing sprak men om ons heen allemaal Nederlands.
“Waar komen jullie vandaan?”, vroeg ik. “We zijn met 70 mensen uit Den Haag, 2 bussen vol!” Erald schoot achter z’n krantje vandaan… wat een mooie dag is dit vandaag… we gaan naar Den Haag!!!

En zo is het gegaan. God heeft op een bijzondere manier ons bevestigd, Erald ging werk zoeken in Den Haag en we verhuisden 23 maart 1994. The journey begon.?