Nooit te oud om te dromen…

Vandaag bij m’n 91-jarige moeder in het Woonzorgcentrum geweest… ze gaat hard achteruit… ziet heel weinig, waardoor ze niet meer kan lezen en schrijven, geen tv meer aan kan doen… ze loopt slecht met een rollator, begint slechter te praten… vergeet dingen… gewoon heel oud… eigenlijk heel sneu… al die beperkingen… Gelukkig wordt ze heel goed verzorgd en heeft ze een mooie ruime zonnige en gezellige kamer met uitzicht op een mooi groen parkje.

En opeens vertelt ze me dat ze een droom heeft gehad. Ze heeft nog nooit eerder een droom gehad die ze zich kon herinneren… al 91 jaar niet…

Ze vertelt: ‘Ik liep door een poort en stapte met één voet de hemel in. (Ze begon helemaal te stralen en blij te kijken) het was daar heel vrolijk en mooi, hele mooie bloemen in felle kleuren. Een man in wit licht kwam naar me toe met uitgestrekte armen. Echt waar, het was de Here Jezus die naar me toe kwam lopen met uitgestrekte armen en Hij was heel blij met mij…. Toen kwam er een hand op Zijn schouder van achteren en hoorde ik zeggen: ‘Het is nog niet de tijd…!’ en wakker werd ik.’

Mooi hè, dat ze dit heeft meegemaakt? Zo totaal onverwachts….