Om nog eens over na te denken…

Elke dag hebben we te maken met kleine of grote uitdagingen en moeilijkheden. Je staat vast in het verkeer, je baas schreeuwt naar je, je heb onenigheid met je partner voordat je naar je werk gaat of je voelt je overweldigd omdat je kinderen alwéér de kamer hebben omgetoverd in een Armageddon-visioen…

We hebben altijd een keuze hoe we reageren op zulke situaties. In plaats van ze aan God te geven, komen we in de verleiding om moeilijkheden in onze eigen hand te nemen en onszelf te vertellen: “Dat is oneerlijk. Ik moet er onmiddellijk voor zorgen dat mijn rechten worden gehandhaafd.”

Grappig genoeg ik heb vaak mee gemaakt dat God zich bezighoudt met al mijn stress, ongerechtigheid en moeilijkheden als het mijn lukt om deze dingen rustig in Zijn handen te leggen. God is beter in het handhaven van mijn rechten dan ik zelf. Als ik het loslaat, helpt God! Zet God in het centrum van jouw uitdagingen!

Mathilde