We zitten nu nog in coronatijd en ik wil iedereen aanmoedigen er alles aan te doen om vooruit te gaan! Sta niet stil! Kijk niet achterom! Ga niet zitten wachten totdat deze tijd voorbij is of gaat. Ik geloof dat we als mensen bedoeld zijn om te bewegen. Ga iets doen, bedenk hoe je iets kunt zaaien of planten of overwinnen om Zijn koninkrijk uit te breiden. Er is een groter plan dan alleen maar zitten, je te amuseren of je tijd te verdrijven.

Bouw jezelf en anderen op. Bemoedig elkaar, wees lief voor elkaar. Leef niet alleen voor je partner. Leef niet alleen voor je kinderen of kleinkinderen. Laat onze grote, machtige God niet op de tweede plaats komen! De tijd die nog net over is! De ‘zondag-God’, de ‘5-minuten-per-dag-God’! Nee! Ga in relatie en ga vooruit! Sterk je in Hem door Zijn Woord en goede boeken. Investeer daarin. Bid voor je leiders, voor je kerk, voor je school, voor je stad, voor je regering, voor de vrede van Jeruzalem en voor groei, uitbreiding, arbeiders en hoe de oogst binnen te halen.

Ik geloof dat succesvol zijn niet iets is van één moment, één ogenblik dat je iets bereikt. Nee, het is een continu iets. De apostel Paulus is een groot voorbeeld van iemand die altijd vooruit bleef gaan, ondanks de grote moeilijkheden die hij tegenkwam of die hem omringden. Paulus kreeg enorme tegenstand in zijn leven. Laten we eens wat noemen: hij leed schipbreuk, werd gebeten door een slang, belandde in de gevangenis, werd verlaten door mensen met wie hij samenwerkte en door vrienden! Hij ervoer zelfs een ‘doorn in het vlees’, zoals hij het zelf noemde! Paulus is het voorbeeld van niet opgeven! Nooit! Hij ging door om het werk van de Heer, voor de Heer te doen. Hij bouwde door, ongeacht de omstandigheden. Hij ging ondanks zijn gevoelens van pijn en angst toch verder.

Als hij was gestopt of had afgewacht hadden wij bijna twee derde van het Nieuwe Testament gemist. God gebruikte hem, zodat die geschreven werd, juist door moeilijkheden heen! Als je niet je emoties of gevoelens gebruikt om Zijn Huizen, kerken te bouwen, schaapskooien van hulp voor de schapen, missen anderen dat wat de Heilige Geest, wat God graag door jou heen zou willen doen om Hem bekend te maken.

Laten we nooit stoppen met tijd, met je talenten, je daden, met je wijsheid, met je voorbede, met je financiën, met je kracht en vooral met je hart de boodschap van hoop, van eeuwig leven te bevorderen.

Go forward!

‘The LORD said to Moses, “Why do you cry to me? Tell the people of Israel to go forward.’ – Exodus 14:15

Trek op, trek verder… laten we dat samen doen.

Liefs,

Mathilde