Elk mens wordt geboren met zijn eigen fantasieën, verlangens en verbazingwekkende dromen! Alleen.. hoe gaan wij om met onze kinderen, met elkaar, met onze ouders? Het lijkt wel of de wereld een performance van ons verwacht: als je dit doet, dan word je geaccepteerd, dan word je gelukkig, dan pas ben je knap en kun je studeren en wat bereiken… We worden beloond met salaris, met woorden. Goed zo, je bent nu lief, nu ben je stil, nu gedraag je je zoals verwacht, zoals het voor mij het prettigst is…

Maar… als je als kind schoon bent, ben je dan beter? Als je merkkleding draagt, ben je dan belangrijker? Als je je niet goed voelt, lig je er dan uit? Waarom je best doen om geaccepteerd te worden? Waarom instemmen met de meerderheid? Ben je echt slimmer als je goed kunt rekenen, maar er geen samenwerking met jou mogelijk is?

Ons leven bevat meer en er is meer dan alleen je uiterlijk, je voorkomen, je kennis. Je hebt ook een ziel, je emoties en je hebt je geest. Die laatste wordt vaak vergeten, maar je wedergeboren geest heeft zaad en DNA van onze Schepper. Die geeft jou ideeen, Zijn acceptatie, waardering en liefde. Zijn begrip en hulp. Greatness.

Je mag kijken naar wie je echt bent! Anticonceptie kan er voor zorgen dat je je anders voelt dan je werkelijk bent. Zonder schuld, falen of angsten ben je iemand anders. Zonder pijn en teleurstelling kom je veel verder, veel krachtiger. Zonder bitterheid (oei, oei, dat is wel een hele diepe) vul je je denken met Zijn vertrouwen, waarheid, vrede en vreugde.

Er is over dit onderwerp veel te zeggen. Maar weet dat er een vijand in je leven is die probeert jouw ware identiteit te roven! Ik bedoel niet ‘doe alleen maar amusement, jaag je vlees na (zeggende ‘Ik ben wel met God hoor, alleen doe ik wat ik zelf wil en draag geen vrucht. Ik ben er niet voor die ander, alleen als ik er zelf voordeel van heb!) Nee, ik bedoel waarom ben je hier? Leef je of word je geleefd?

Herinner je je wie je bent of kijk je naar wat je doet? En ben je soms vergeten VAN WIE je bent? Het kan je leven verrijken van nooit genoeg, van niet slim genoeg, niet goed genoeg, niet lief genoeg, niet trendy genoeg, niet productief genoeg naar… God wil je wakker maken voor MEER DAN GENOEG!

Wordt vervolgd op de landelijke City Life Vrouwenconferentie…
Heb er al zin in, tot ziens!
Liefs,
Mathilde

De City Life Vrouwenconferentie is op zaterdag 14 maart. Bestel je ticket op tijd!