Terug uit het beloofde land

Gek idee, vorige week waren we in Jeruzalem! Erald was gevraagd om er te spreken. Het onverwachte was dat hij ook live op TBN kwam, met vertaling naar het Russisch. Jaren geleden hebben we geld gegeven Russische Joden te helpen, terug te keren naar hun wortels, hun land van herkomst. Wonderlijk om dan nu in hun gemeenschap te mogen zijn… in Israël, Ashdod, de stad waar Jona de keus maakte om niet Gods opdracht te doen, maar zijn eigen weg. De stad waar een voorganger het moderne, bruisende en levendige Tel Avid loslaat en achter zich laat en zegt: “Ik geef mijn leven voor deze stad, ik geef mijn huis op en kom met mijn gezin hier wonen om Zijn werk te doen.”

Israël, genoemd prins/prinses van/met God… uitgekozen als volk om Hem bekend te maken aan de wereld. Niet omdat zij het zo goed doen. Niet vanwege enige politieke voorkeur. Niet omdat ze beter zijn dan anderen. Maar wel gaan alle profetieën over dat land en zal er nog veel meer gaan gebeuren. Wel liep Gods enige Zoon daar rond en droeg onze straf. Wel gebeurde daar het grootste wonder dat Jezus alles volbracht (wat een liefde!) en weer opstond uit de dood en die voor ons overwon! Daar steeg Hij op naar de Vader in de hemel en daar zal Hij ook eens terugkomen… op de berg Sion.

Het volk dat de één minacht en haat, maar die de ander zegent en troost. Waar de één zich aan stoot, waar de ander mee samengaat. Waar sommigen afbreken, waar anderen opbouwen. Als je het niet begrijpt, vraag het dan zelf aan je Hemelse Vader om het je te laten zien vanuit de Bijbel, Zijn Woord.  Media en wereldleiders kunnen hun eigen meningen en ideeën hebben. Zoek naar de waarheid en je zult uitkomen bij Hem, die zegt: “Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven.” In Jesaja 9 staat: “U hebt het volk weer groot gemaakt, diepe vreugde gaf U het, als vreugde bij de oogst”.

Laten we voor Zijn openbaring daar voor een ieder bidden, voor Zijn vrede.