Hou je van jezelf?

Heel veel mensen houden niet genoeg op een gezonde manier van zichzelf. Ze denken dat ze tekort schieten. En als je dat hebt, ga je compensatie zoeken om je weer te vullen. Je zoekt acceptatie. Dus ga je je best doen, misschien wel uitsloven voor liefde en acceptatie, om erbij te horen.

Je zoekt bevestiging en doet je best om de beste te zijn…
Je zoekt bemoediging en hunkert naar aandacht van mensen, van anderen…
Je wilt gezien en gehoord worden…

We hebben allemaal behoeftes. Gelukkig hoeven we niet ons hele leven daarnaar op zoek te gaan. Er is hoop! Jezus Christus is de Weg, de Waarheid en het Leven! Dus wil je een goed leven? Dan moet je bij Hem zijn. Hij heeft alles al volbracht. Hij heeft alles al voor je gedragen. Hij weet de weg naar de Vader. Hij kan geven wat we nodig hebben!

Hij accepteert ons, want Hij heeft ons gemaakt. Hij is liefde en heeft dat bewezen door Zijn leven te geven… dus kan jou onvoorwaardelijk Zijn liefde geven. Hij had je al lief, voordat je ook maar iets van Hem wist. Hij geeft ons moed, door Zijn woorden op de juiste te geven. Woorden van troost, van begrip, van richting en van een hoopvolle toekomst. Hij heeft vrede en vreugde. Hij wordt zelfs de Vredevorst genoemd.

Als je op zoek bent naar jezelf, ga dan op zoek naar je Schepper, je Creator. Als je op een gezonde manier van jezelf houdt, dus niet ‘selfish’, niet egocentrisch, dan heb je iets te geven aan anderen. Ik zou zeggen: hou van God, hou van jezelf en geef vanuit die overflow aan anderen om je heen! Jij kunt een verschil maken. Kijk naar wat je hebt en deel dat uit. En het gekke is: je zult dan ook meer van jezelf gaan houden!

Liefs,
Mathilde