Afscheid Mam

We zijn afgelopen maandag naar Zuid-Frankrijk gereden. Opnieuw, nu na het overlijden van m’n moeder, om de resterende dagen in te halen. Daar was het de vorige keer waar op de derde ochtend Erald las dat iemand teruggeroepen werd naar huis vanwege iets heftigs… toen wist hij in zijn geest “we moeten weer naar huis gaan”. Toen het telefoontje kwam, had de Heilige Geest hem al voorbereid. Zo is Hij… Hij is onze Helper en Trooster! Mijn mam had in februari voor het eerst een goddelijke droom gehad, dat het nog niet haar tijd was. En op haar sterfbed kreeg ze nóg een droom, dat twee engelen haar kwamen ophalen!

Wat mooi dat in Zijn woord staat:
“I will pour out My Spirit on everybody and cause your sons and daugthers to prophesy and your your men will see visions, and your old men will experience dreams from God. The Holy Spirit will come upon all My Servants… – Acts 2 (The Passion Translation)

Gods beloften van Zijn Heilige Geest van visie zien en dromen van God, profeteren en meer van de Heilige Geest… verwacht het. Lieve mensen, vertel dit tegen alle ouderen! En dien Hem… nu het kan. En diezelfde Heilige Geest zal je brengen op Zijn hoogtes. Het zijn de dagelijkse dingen iemand dichter bij God brengen: wijsheid, vriendelijkheid, tijd om te helpen, om iets uit te leggen, om God bekend te maken, zelfbeheersing, vrede, onvoorwaardelijke liefde, meeleven… Neem elke dag tijd voor Hem… die relatie is het allerbelangrijkste.

En wij genoten van een midweek Franse zon en Middellandse Zee… en profeteerden dat Hij meer en meer mensen zal toevoegen, dat steden tot bloei komen door gezonde, levengevende kerken in Nederland en België! Laten we niks terughouden… En zie dat er ook een vijand is. Hoofdstuk 20 in het Bijbelboek Handelingen spreekt over ‘plots’ en tranen en verdeeldheid… gewoon doorgaan, doe het goede, vervul je bestemming, breng mensen Gods genade en laat hen in contact komen met Jezus. Niet alleen als je Redder, wat Erald vorige week zondag zei, maar ook als je Koning, je Leidsman, je Heer.
Hij die ons geschapen heeft is je relatie waard.

Tot zondag,
Mathilde