Leer alles wat je kan over jezelf! Het zal je helpen je echte eigen zelf te worden! Ik denk dat we vaak een beeld presenteren van onszelf aan de wereld, een beeld dat zich aanpast aan de verwachtingen van mensen. Een beeld dat zich beter voordoet, zichzelf mooier maakt beter doet lijken, aantrekkelijker maakt, anderen imponeert…

Maar God wil dat we de persoon zijn die Hij heeft geschapen, dat wij ons unieke zelf zijn!
Ik bedoel niet ik-gericht of trots, maar gewoon zijn zoon of dochter, zoals Hij het bedoeld heeft. Word heel en volwassen, leg af wat kinderlijk is en wat jou niet verder brengt. Leg de dingen van je verleden die jou teleurstelden af. Denk aan je toekomst, laat pijn los, vergeef ook met je hart, soms meerdere keren en laat het verleden met zijn pijn los.

Doe een persoonlijkheidstest. Wie ben je, wat denk je? Hoe reageer je? Het helpt jou… Lees boeken en kijk naar mensen hoe ze omgaan met situaties. Wie zijn je voorbeelden, wie volg je?

Vraag God om hulp! Laat Zijn Heilige Geeft je leiden. Neem veel tijd om Zijn woord te lezen en bestuderen. Praat met iemand. Praat met verschillende mensen. Wees geduldig, het is normaal dat het lang duurt voordat je jezelf beter leert kennen en begrijpen. Omarm verschillen. Kijk of iets je dichter bij God brengt. Blijf doorgaan met het goede doen! Blijf leren over jezelf gedurende je hele leven! Er wacht een wonderbaarlijke persoon diep in je om naar buiten te komen!

Love you,
Mathilde